“HJERTEKAGE” MED ÆBLEKNUS ELLER KÆRLIGHEDSKIRSEBÆR.
Dej:
- 300 g. hvedemel
- 80 g. mandelpulver
- 120 g. sukker
- 200 g blødt smør
- 1 medium æg
- 1 tsk. vaniljesukker
Chantilly flødeskum:
- 500 g. kold marscarpone
- 500 g. kold crême fraîche
- 60 g. flormelis
- 1 tsk. vaniljepulver
Forbered hjerteskabelonen: Rør alle dej- ingredienser sammen indtil dejen hænger sammen. Læg dej kuglen i en skål med film over og stil den i køleskabet ca. 15-30 min. Tænd ovnen ved 180 gr. Del herefter dej kuglen i to lige store dele. Læg den ene del på et stykke bagepapir. Læg hjerteskabelonen ovenpå og tilskær hjertet. Fjern det overskydende dej og gør det sammen med den anden halvdel. Bag de to hjerteformede kager i ca. 20 minutter. Kagerne afkøles i ca. 1 time. De er meget skrøbelige.
Mens kagen bager, forberedes Chantilly flødeskum. Pisk alle ingredienserne sammen i ca. 3 min. Fyld derefter blandingen i en sprøjtepose.
Hjertekagen skal nu samles: Læg et hjerte på et serveringsfad, dekorer med Chantilly(se foto). Læge det andet hjerte ovenpå – og gør det samme igen. Herefter er kagen klar til at blive dekoreret fantasifuldt med hele eller halve æbleknus eller kærlighedskirsebær(fra La Petite Provence). Lad dig inspirere af fotoet eller lad fantasien få frit spil.
Servér evt. frisk frugt hertil og pynt med små gelé prikker.
BON APPETIT.