Poumié – 3 opskrifter

OPSKRIFTER MED DEN CHARMERENDE
                          ”POUMIÉ”
  1. POUMIÉ Bagte Æbler
  1. POUMIÉ Bagte Kartofler med Ost
  1. POUMIÉ Brioche med paté

POUMIÉ –  Bagte Æbler

Ovnen opvarmes til 200gr.

Vask 6 store æbler og tør dem af. Fjern kernehuset med et udstikker jern, og læg så æblerne i den charmerende poumié. Sørg for at æblerne ligger stabilt. Læg æblerne på et stykke brioche brød (for at undgå de brænder på). Stik kanelstykker i æblet, og hæld honning over hvert æble. Bages i ovnen 35 til 40 minutter. Hvert æble dekoreres med et stykke kanelstang og stjerne anis. Serveres lunt eller koldt.

Opskriften kan varieres ved fx at erstatte honning med ribsgelé, fylde hullet med mandel- og nøddeknas, eller anvende pistacienødder og chokoladestykker. Prøv alternativt at sprøjte lidt marcipanmasse i hvert æble, dryp med Vin Cuit de Virant, og sprøjt til sidst resten af marcipanmassen i æblerne. Drys evt. med mandel- eller hasselnøddeknas.

Serveres til vaniljeis eller calisson kage.

POUMIÉ Bagte Kartofler med Ost

Ovnen opvarmes til 210gr. Vask 6 store kartofler grundigt og kog dem i saltet vand ca. 15 min (sørg for at de stadig er lidt faste). Hæld vandet fra og udhul dem med en lille ske. Bland kartoffelmassen fra hullerne med 1 æg, 250g ost efter egen smag (evt. Brocciu corse som er relativ fattig på laktose), 20cl fed crème fraîche og to drys frisk eller tørret merian. Hæld denne blanding i kartoflerne og stil dem i jeres poumié. Bages 15 min i ovnen.

Serveres med grøn salat blandet med olivenolie.

Opskriften kan varieres med baconstykker, roquefort eller måske med løg, karry, rosiner …. Kun fantasien begrænser mulighederne!

 

POUMIÉ Brioche med paté

Forvarm ovnen til 180gr. Skær ”hatten” af 6 smørbagte Brioche boller og stil dem i den charmerende Poumié. Lav et hul i bollen. Fyld paté eller vildtkød i små stykker, (som natten over har ligget i en trøffelbalsamico med løg og champignon), ned i Brioche bollen og hæld et æg henover. Bages i ovnen i 4-5 min. Hviden skal lige være fast og blommen stadig flydende. Læg lågene på og server herligheden. Hvis man vil kræse lidt mere om retten, så prøv at skære et par trøffelskiver og lægge mellem paté/kød og æg.

Serveres på en bitter salat, evt. rucola blandet med olivenolie og hindbær vinaigre.

 

POUMIÉ Artiskok Soufflé

Fjern de yderste blade af 12 artiskokker, skær dem i halve og fjern stilken. Tilsæt saften af en citron og lad dem simre koge i 30 min. Lad dem afkøle. På de seks fjernes kun de inderste blade og ”hårene” med en lille ske. På de øvrige seks skal alle blade skæres fra, så kun selve bunden er tilbage. Forvarm ovnen til 180gr. Lav en pure af de 6 artiskokbunde. Smelt 60g smør, tilsæt 60g mel og så 30cl mælk. Tilsæt salt og peber, og bag det op under konstant omrøring med træske. Herefter tilsættes to spiseske fløde og 60g revet emmentaler, samt evt. lidt muskatnød eller kørvel. Hæld denne blanding i de udhulede artiskokker, stil dem i jeres Poumié og bag dem i 20 min i ovnen.

Souffléblandingen kan evt. også tilsættes kyllingekød og kørvel.

Serveres med lækkert brød – BON APPETIT!

Scroll to Top